Hornický Mikuláš

Spolek Prokop Příbram velkou část své činnosti zaměřuje na programy pro děti, popřípadě pro rodiče s dětmi. Největší z těchto akcí je Hornický Mikuláš, který vznikl z podnětu členů spolku v roce 1994 a těší se značné obliby u veřejnosti.

Akce, která probíhá v druhé polovině měsíce listopadu a na počátku prosince, je určena pro dva okruhy návštěvníků. První okruh návštěvníků tvoří děti mateřských a základních škol, popř. zákazníci cestovních kanceláří, druhý okruh tvoří rodiče s dětmi, a to nejen z okolí Příbrami, ale z celé České republiky. Cestu si na Mikulášskou našli i hosté ze zahraničí, např. až ze vzdálené Austrálie.

Návštěvníci, kteří mají zajištěné vstupenky, se nejprve shromáždí v budově expozice katastrofy, kde je vyzvedne průvodce a vezme je na prohlídku tajemného prostředí Mariánské štoly. V podzemí převezme ochranu nad návštěvníky mocný vládce podzemní říše Permon se svými pomocníky permoníky. Pak se v temnotách otevře před návštěvníky brána pekelná a objeví se čertovská cháska se svým vládcem Luciferem. Ti, jenž přečkají pekelný rej, se vydají s průvodcem na zpáteční cestu na pozemský svět, kde v patře šachetní budovy dolu Marie již návštěvníky očekává štědrý a dobrosrdečný svatý Mikuláš, laskaví a usměvaví andělé i moudrý strážce nebeských bran svatý Petr.

V roce 2020 se Hornický Mikuláš bude konat od 25. listopadu do 6. prosince.

Vstupné: 150,- Kč za osobu.

Představení pro organizace (školy, cestovní kanceláře) se konají ve všedních dnech 25.11. – 4.12.2020.

Pro organizace přijímá Spolek Prokop Příbram objednávky od 16. prosince 2019.

Představení pro rodiče s dětmi se konají od 2.12. do 6.12.2020.

Předprodej vstupenek od 14.10.2020 každé pondělí od 09:00 do 17:00 hod. a pátek od 09:00 do 17:00 hod. v obchodě Dětská obuv na adrese Mariánská 37, /Ryneček/ 261 01 Příbram.
Rezervace je možná po telefonické domluvě na tel. čísle: 734 135 755

Volné termíny pro organizace:

25.11. – 8:30, 9:00, 9:30, 10:00, 10:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30
26.11. – 8:30, 10:00, 10:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 15:00, 15:30
27.11. – 8:30, 10:00, 10:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 15:00, 15:30
30.11. – 8:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 15:00, 15:30
1.12. – 8:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 15:00, 15:30
2.12. – 8:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 15:00, 15:30
3.12. – 8:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 15:00, 15:30
4.12. – 8:30, 11:00, 11:30, 13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 15:00, 15:30