Hornický Mikuláš

Spolek Prokop Příbram velkou část své činnosti zaměřuje na programy pro děti, popřípadě pro rodiče s dětmi. Největší z těchto akcí je Hornický Mikuláš, který vznikl z podnětu členů spolku v roce 1994 a těší se značné obliby u veřejnosti.

Akce, která probíhá v druhé polovině měsíce listopadu a na počátku prosince, je určena pro dva okruhy návštěvníků. První okruh návštěvníků tvoří děti mateřských a základních škol, popř. zákazníci cestovních kanceláří, druhý okruh tvoří rodiče s dětmi, a to nejen z okolí Příbrami, ale z celé České republiky. Cestu si na Mikulášskou našli i hosté ze zahraničí, např. až ze vzdálené Austrálie.

Návštěvníci, kteří mají zajištěné vstupenky, se nejprve shromáždí ve stylové hornické hospůdce, kde je vyzvedne průvodce a vezme je na prohlídku tajemného prostředí Mariánské štoly. V podzemí převezme ochranu nad návštěvníky mocný vládce podzemní říše Permon se svými pomocníky permoníky. Pak se v temnotách otevře před návštěvníky brána pekelná a objeví se čertovská cháska se svým vládcem Luciferem. Ti, jenž přečkají pekelný rej, se vydají s průvodcem na zpáteční cestu na pozemský svět, kde v patře šachetní budovy dolu Marie již návštěvníky očekává štědrý a dobrosrdečný svatý Mikuláš, laskaví a usměvaví andělé i moudrý strážce nebeských bran svatý Petr.

V roce 2018 se Hornický Mikuláš bude konat od 27. listopadu do 6. prosince.

Vstupné je v pracovních dnech 120,- Kč za osobu, o sobotách, nedělích a 5.12.: 150,- Kč za osobu. Představení pro organizace (školy, cestovní kanceláře) se konají ve všedních dnech 27.11 – 6.12.2018. Pro organizace přijímá Spolek Prokop Příbram objednávky od 3. dubna 2018. Představení pro rodiče s dětmi se konají od 30.11. do 5.12.2018.

Předprodej vstupenek od 15.10.2018 každé pondělí mezi 08:00 až 11:00 hod. a 15:00 až 17:30 hod. v kanceláři Spolku Prokop Příbram.

MN nabídka veřejnost 2018 – informace pro rodiče s dětmi.

MN pokyny pro návštěvníky 2018

MN pokyny pro organizace 2018

MN nabídka volných termínů – školy, organizace