Březohorské kulturní léto

Spolek Prokop Příbram sídlí v Příbrami v městské části Březové Hory, které do roku 1953 byly samostatným horním městem. Spolek proto dlouhodobě obohacuje místní kulturní život a současně prostřednictvím uměleckého prožitku představuje historické objekty Březových Hor, např. kostel sv. Prokopa, kostel sv. Vojtěcha, areál dolu Marie.

Cyklus kulturních akcí „Březohorské kulturní léto – Březohorský advent“ koncertů je připravován ve spolupráci s Českou křesťanskou akademií v Příbrami, farností římskokatolické církve na Březových Horách, farností CČSH na Březových Horách, SDH Březové Hory, Společností občanů a přátel Březových Hor a pod. I když název projektu navozuje atmosféru slunného léta a poklidnou atmosféru Vánoc, je připravován po celý rok. Projekt je realizován za podpory města Příbram.

V roce 2010 byl projekt rozšířen o soubor besed „Na kávě s významnou osobností“ konaný v hornické hospůdce „Na Marii“. Prvním hostem byl 16. února 2010 populární herec Pavel Nový.