30. Prokopská pouť v Příbrami

V letošním roce se 30. Prokopská pouť koná 6. a 7. července 2019. Akce je pořádána za podpory Středočeského kraje a města Příbram.

Stánkový prodej je možný na náměstí J. A. Alise na Březových Horách. Pro přihlášení prosím
použijte emailovou sdresu spolku, kam uveďte vaše jméno a sortiment, s kterým přijedete na tuto
akci a také požadované rozměry místa a zda potřebujete připojení na elektriku.
Pokud máte Váš stánek vyfocený, prosíme o zaslání této fotky.

Prokopská pouť: hornická paráda, polní mše i kulturní program

Někdejší havíři, hornické spolky i široká veřejnost si opět po roce připomenou odkaz svatého Prokopa, patrona havířů. Na Březových Horách se uskuteční další ročník Prokopské pouti.

V Příbrami se chystá další ročník Prokopské pouti. Po obnovení této tradice v roce 1990 půjde již o 30. ročník. Letos se pouť uskuteční o víkendu 6. a 7 července. V neděli 7. července bude vstup do expozic Hornického muzea Příbram na Březových Horách za symbolické vstupné jednu korunu. Stánky a pouťové atrakce budou umístěny v areálu dolu Marie a na nám. J. A. Alise.

Sobota
15.00 – 19.00:
nám. J.A.Alise – Kulturní program
19.00 – 24.00:
nám J.A.Alise – Skupina Signál
21.00 – 22.00: Čepobití – průvod hornických světlonošů za doprovodu hornické kapely od horního ředitelství z náměstí T.G. Masaryka na náměstí J. A. Alise na Březových Horách

Neděle
8.30: Slavnostní přehlídka účastníků hornické parády na nám. T. G. Masaryka

9:00: Hornická paráda – slavnostní průvod hornictva z nám. T. G. Masaryka ke kostelu sv. Prokopa na Březových Horách

9.00: Bohoslužba v kostele Mistra Jakoubka ze Stříbra na Březových Horách, od 10.00 je možnost navštívit věž sboru – rozhlednu

10.00: Polní mše před kostelem sv. Prokopa na Březových Horách

10.45: vystoupení pěveckého komorního sboru Mistra Jakoubka ze Stříbra v kostele M. J. ze Stříbra

14.00–16.30: Kulturní program v areálu Ševčinského dolu. Příjezd císaře Rudolfa II. – šermířský souboj a divadelní vystoupení k příležitosti 440. výročí povýšení Příbrami na královské horní město (šermířský spolek Adorea, Malé svatohorské divadélko Gymnázia pod Svatou Horou), fanfáry Souboru svatohorských trubačů.

Prokop plakát Prokopská pouť sm 2019